fajr 1400 01

انتخابات 1400

تیتر اخبار

چه کسی آنلاین است؟

ما 50 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

دوربین مستقر در پژوهشکده اسانس های طبیعی موفق به ثبت رد شهاب ها در آسمان قمصر شد. هدف از این کار رهگیری مسیر شهاب سنگ ها و تعیین مدار شهابواره ها در قالب طرح منیر

ثبت رد شهاب های پرنور در پژوهشکده اسانس های طبیعی قمصر

جمعه, 12 بهمن 1397 ساعت 21:42

دوربین مستقر در پژوهشکده اسانس های طبیعی موفق به ثبت رد شهاب ها در آسمان قمصر شد. هدف از این کار رهگیری مسیر شهاب سنگ ها و تعیین مدار شهابواره ها در قالب طرح منیر (Meteorites Observatory Network of IRan_ MONIR) است.

   

  این طرح با همکاری دانشکده ی فیزیک دانشگاه کاشان انجام می شود و دانشجویان و دانش آموختگان رشته های مختلف در این طرح همکاری دارند.

دکتر مجاهد پارسی مود مجری طرح منیر گفت: این طرح در سال ۱۳۹۵ با مکان یابی ایستگاه های نصب دوربین ها به طور مطالعاتی کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۹۶ با تعیین نقاط انتخاب شده وارد مرحله ی اجرایی شد.

وی با بیان اینکه تاکنون دو دوربین به طور کامل وارد شبکه ی طرح منیر شده اند اظهار کرد: انتظار می رود تا پایان سال تعداد دوربین های نصب شده دست کم به عدد سه برسد تا امکان رهگیری شهابسنگ های تازه سقوط کرده فراهم گردد.

دکتر پارسی مود با اشاره به اینکه به علت آلودگی نوری دانشگاه امکان ثبت شهاب ها در بارش شهابی برساوشی در تابستان امسال فراهم نشد خاطر نشان کرد: از این رو دوربین مستقر در دانشکده ی فیزیک برای انتقال به پژوهشکده ی اسانس های طبیعی قمصر در دستور کار قرار گرفت که بعد از بررسی عملکرد دوربین، خوشبختانه حد قدر آسمان قمصر برای استقرار دوربین مطلوب ارزیابی شد. در بارش شهابی جوزایی دوربین مستقر در پژوهشکده موفق به ثبت حدود ۲۰ شهاب در رده ی قدر ظاهری ۲ تا ۴- شد.

دوره ی فعالیت بارش شهابی جوزایی ۱۶ تا ۲۶ آذرماه است که بر طبق گزارش سازمان بین المللی شهاب (IMO) امسال حدود ساعت ۵:۳۰ دقیقه بامداد (به وقت ایران) جمعه ۲۳ آذرماه به اوج خود رسید.

خواندن 481 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.