fajr 1400 01

انتخابات 1400

تیتر اخبار

چه کسی آنلاین است؟

ما 92 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

قیمت ارز در ۴۰ سال اخیر روزانه پنج ده‌هزارم افزایش یافته است/ با راه‌حل‌های جادوگرانه نمی‌توان اقتصاد را مدیریت کرد/ مشکلات اقتصادی زیاد

وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت احمدی‌نژاد: بررسی تجارت خارجی ایران

جمعه, 22 شهریور 1398 ساعت 15:30

اقتصادنیوز: «مهدی غضنفری» وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد ضمن بررسی مشکلات ایجاد شده در وضعیت تجارت خارجی ایران در سال گذشته که بخش مهمی از آن ناشی از تلاطم بازار ارز بوده‌است، پدیده‌ای به نام «فرآیندهای تباهنده» را عامل اصلی مشکلات اقتصادی دانست و تاکید کرد: در کشوری که فرآیندهای تباهنده وجود دارد دولت نمی‌تواند به دلخواه مسائل اقتصادی مانند تجارت یا بازار ارز را حل کند. پیروز نهایی حقایق اقتصادی هستند و بدون پذیرش حقایق اقتصادی نمی‌توان از تله فرآیندهای تباهنده عبور کرد.

به گزارش اقتصادنیوز؛ تجارت خارجی ایران در سال گذشته با دشواری‌های فراوانی مواجه بود. افزایش ناگهانی نرخ ارز در تعطیلات نوروز ۹۷، راهکار دولت با اعلام دلار 4200تومانی در 21 فروردین و در ادامه نوسانات مقطعی و پیاپی، فضای تجارت را غبارآلود کرد. دومین عاملی که فضای تجارت خارجی کشور را مشوش کرد، بستن مجاری وارداتی و رانت دلار ارزان بود که از آن به عنوان «خودتحریمی» یاد می‌کنند. و بالاخره آغاز تحریم‌های آمریکا، سومین عاملی بود که به صورت مستقیم و غیرمستقیم فضای تجاری را تیره کرد.

هفته‌نامه «تجارت فردا» در گفت‌وگویی تفصیلی با «مهدی غضنفری» وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت دهم، به بررسی وضعیت تجارت خارجی ایران در سال ۹۷، مشکلات بوجود آمده در فضای تجاری کشور و چشم‌انداز آینده آن پرداخته است.

غضنفری معتقد است که اقتصاد ایران در تله «فرآیندهای تباهنده» گیر افتاده و تنها راه فرار از این دام را مثلث «ادراک، اراده و تمکین» دانست.

وزیر صنعت و معدن دولت احمدی‌نژاد می‌گوید ابتدا باید «ادراک» لازم در جامعه و در ذهن سیاستگذار ایجاد شود، سپس سیاستگذار «اراده سیاسی» کافی برای حل مشکلات به خرج دهد و نهایتاً باید همه حقایق اقتصادی را «تمکین» کنیم. اگر این اتفاقات بیفتد، سال 98 می‌تواند برای ما سال خوبی باشد، اما اگر سال 98 با فرمان سال گذشته هدایت شود قطعاً ما سال سختی در پیش داریم.

خواندن 622 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.